AMV

Lijkt het je leuk een instrument te gaan bespelen maar heb je geen idee waar te beginnen of wat er allemaal is? Dan is AMV vast iets voor jou!

AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming en wordt gegeven aan kinderen in groep 3, 4 en 5. In 25 lessen maken we kennis met muziek, notenschrift en instrumenten die binnen onze harmonie worden bespeeld. Er is aandacht voor maat- en pulsgevoel of verschillende parameters (hard-zacht, hoog-laag) door middel van luisteroefeningen, muzikale spelletjes, bewegen, zingen en nog veel meer. Stap voor stap leer je noten lezen én leer je ook gelijk hoe je ze speelt op een instrument zoals blokfluit. Er is altijd ruimte voor gezelligheid en een praatje maar er wordt ook serieus gewerkt. Halverwege de cursus komen er elke week één of meerdere leden van Euphonia langs met hun instrument om ons het instrument laten zien, erover te vertellen en het te laten horen. Alle vragen die je hebt kan je op zo’n moment stellen, bijvoorbeeld: Hoe ziet het eruit? Hoe klinkt het? Hoe maak je het schoon? Hoe hou je het vast? Hoe zet je het in elkaar? En de meest gestelde vraag: Mag ik het eens proberen? Ja! Dat mag zeker want de instrumenten die langskomen mag je ook zelf proberen zodat je het zelf goed kan ervaren.

Je hebt regelmatig leuke optredens in Teteringen en tijdens het zomerconcert in juli laat de AMV groep zien wat ze allemaal hebben geleerd in de vorm van een leuke eindpresentatie waar samen naartoe wordt gewerkt. Je krijgt dan ook gelijk je AMV-diploma en bent dan helemaal klaar om les te gaan nemen op jouw favoriete instrument.  

Lesdag- en tijd: Dinsdagmidag van 16.15 tot 17.00 uur 
Locatie: Dorpshuis ’t Web in Teteringen (Zuringveld 1)
Cursusprijs: €130 voor 25 lessen 
Meer informatie, vragen & inschrijven 
Voor het stellen van je vraag klik je hier om naar het contactformulier te gaan.
Inschrijven voor de cursus kan door een mail te sturen naar secretaris@harmonie-euphonia.nl

Scroll naar boven