Blind Walls Gallery in Teteringen

Blind Walls Gallery is een uniek concept dat straatkunst verbindt met geschiedenis en cultuur in Breda en is daarmee hét museum op straat. Lokale, nationale en internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie (kleurrijke) muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda. Sinds 2015 werkt Blind Walls Gallery aan een nieuw stadsgezicht en heeft het al meer dan 145 projecten gerealiseerd in de openbare ruimte van Breda (je kunt alle muurschilderingen ontdekken via www.blindwalls.gallery). Alle muurschilderingen zijn gebaseerd op een verhaal, zo ook het kunstwerk in Teteringen. Ter ere van het 50-jarige bestaan van Park Zuiderhout wordt, op locatie, een muurschildering gemaakt door kunstenaar Maaike Canne. 

Thema muurschildering

Het thema zal het 50-jarig bestaan van Park Zuiderhout worden: het zorgcentrum gevestigd op het terrein van Missiehuis Sint-Franciscus Xaverius. Oorspronkelijk werden er missionarissen opgeleid maar later is de locatie verbouwd tot zorgcentrum voor (niet-religieuze) ouderen. Het hoofdgebouw en bijbehorend kerkhof zijn rijksmonumenten. In 1915 vestigden de eerste priesters zich in Teteringen, het Missiehuis werd gerealiseerd in 1916 maar het gebouw was niet erg fraai en had dan ook de bijnaam ’sigarettenfabriek’. Zo’n 10 jaar later, in 1926, werden er twee vleugels aangebouwd (de noord- en zuidvleugel) waardoor het Missiehuis de vorm kreeg zoals we het nu kennen. 


Maaike Canne (kunstenaar)

Maaike Canne is een illustrator en kunstenaar uit Rotterdam. Beïnvloed door architectuur, design en natuur, bevinden Maaike’s kleurrijke composities zich ergens tussen figuratie en abstractie en verkent ze de ambiguïteit van binnen- en buitenruimte. Naast redactionele en commerciele klussen voor oa The Newyorker, Apple, Dropbox, De Volkskrant, Die Zeit, The Atlantic, Elle Decoration en Architectural Digest schildert ze ook muurschilderingen en schilderijen, zowel in opdracht als autonoom.

Foto door Siem van Woerkom
www.maaikecanne.com

Zoran Rosendahl (componist)

Nu horen we je denken, hoe is Euphonia betrokken bij dit project? We mogen wel zeggen dat we een heel bijzonder aandeel hebben. Er zal namelijk een muziekstuk speciaal voor Euphonia worden gecomponeerd door Zoran Rosendahl. Dit gegeven op zichzelf is al speciaal maar nog extra bijzonder is dat Zoran bij het schrijven van dit werk zich zal laten inspireren door deze muurschildering. In oktober, tijdens de officiële onthulling van de Blind Walls muurschildering, zal het werk van Zoran voor de eerste keer uitgevoerd worden. 


Foto door Foppe Schut
www.zoranrosendahl.com


Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over Maaike, Blind Walls Gallery of ontwikkelingen rondom de compositie van Zoran? Ga dan naar een van onderstaande sites voor meer informatie en houdt voor updates rondom het werk van Zoran www.harmonie-euphonia.nl in de gaten.
Wil je liever automatisch op de hoogte gehouden worden over dit project? Schrijf je dan via onze site in voor de nieuwsbrief.

Informatie over Blind Walls Gallery: www.blindwalls.gallery (ze bieden ook tours aan, zeker de moeite waard!)
Meer informatie over Maaike Canne: www.maaikecanne.com en over Zoran Rosendahl: www.zoranrosendahl.com
Meer informatie over kunst en cultuur binnen Park Zuiderhout: www.parkzuiderhout.nl/welzijn-en-services/kunst-en-cultuur/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven