Euphonia gepromoveerd!

Afgelopen zondag is Euphonia gepromoveerd! Door onze sucessvolle concoursdeelname is Euphonia gepromoveerd naar de 1ste divisie voor harmonieorkesten. Je vraagt je nu wellicht wel af wat een concours is? We leggen het met plezier even uit! Een keer in de vijf jaar neem je als orkest deel aan het concours. Een professionele jury beoordeelt het muzikale niveau van het orkest. Zo’n concours is dus niet zomaar een doorsnee concert maar we zien het muzikale uitdaging. Daarnaast is het ook een gelegenheid om alle potenties van het orkest te benutten. Het is voor onze vereniging en dirigent erg intesief. De maandelijke voorbereiding bestaat uit groepsrepetities, repetities, repetitie weekend en een aantal try-out concerten. De beoordeling tijdens een concours gaat doormiddel van punten.

Afhankelijk van het aantal punten zijn er drie mogelijkeden:
1. je kan met het orkest degraderen naar een lagere divisie (niveau)
2. In dezelfde divisie blijven of
3. Promoveren naar een hogere divisie.

De beoordeeld het orkest op 10 verschillende rubrieken: Intonatie, klankvorming, klankbalans, techniek, articulatie, ritmiek, samenspel, dynamiek, nuancering en muzikale uitvoering. 4 juryleden geven op deze rubrieken punten. Uit al die punten rolt een gemiddelde en dat gemiddelde geeft een uitslag.

Wij waren dit jaar ook weer aan de beurt. Daarom zijn vorige week zondag 26 november afgereisd naar Veldhoven (theater de Schalm). Voor veel van onze (jongere) leden tevens de eerste keer om dit mee te maken. Op het programma stond het inspeelwerk: “Orgullo Santiaguista”, een pasodoble van Ignacio Sanchez Navarro en de twee te beoordelen werken: “Spartacus” van Jan van der Roost en “Praise Jerusalem” van Alfred Reed. Bij elkaar twee hele indrukwekkende werken van heel verschillende karakter maar ook zeker voor het orkest uitdagende werken om te spelen. Wij zijn dan ook uitermate trots op de club dat we voor zowel Spartacus als voor Praise Jerusalem 85 punten hebben gekregen. Dat betekent dat wij met een gemiddelde van 85 punten en dus 1e prijs mét promotie naar de 1e divisie naar huis zijn gegaan en daar zijn wij ongelofelijk trots op!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven