Muziek op Schoot

Komende cursus 
De Muziek op Schoot cursus bestaat uit 10 lessen van ongeveer 45 minuten. De cursus wordt gegeven door Annemieke Roeling (gecertificeerd docente Muziek op Schoot). Om 09.15 uur staan er schudeitjes klaar voor de kinderen om zo te kunnen acclimatiseren en te wennen aan de nieuwe omgeving. Om 09.30 start de les tot 10.15 uur,  naderhand is er eventueel koffie of thee verkrijgbaar aan de bar. 

Data: Raadpleeg de agenda voor de eerstvolgende cursusdata 
Lestijd: 09.15 tot 10.15 uur 
Locatie: 
Dorpshuis ’t Web in Teteringen (Zuringveld 1)
Parkeren is gratis en er is voldoende parkeermogelijkheid
Cursusprijs: €80 voor 10 lessen, inclusief liedjes uit de cursus 
Meer informatie, vragen & inschrijven:
Voor meer informatie lees je door onder de foto, de cursus staat daar uitgebreider beschreven. 
Voor het stellen van je vraag klik je hier om naar het contactformulier te gaan. 
Om in te schrijven voor de cursus klik je hier om naar het inschrijfformulier te gaan. 

Meer informatie

Muziek op Schoot is een muziekcursus speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar samen met een (groot)ouder. Je baby, dreumes of peuter gaat samen met jou al spelenderwijs kennis maken met muziek door middel van verschillende liedjes, activiteiten en materialen. 

We starten en eindigen elke les met een welkomst- en afscheidsliedje met Olaf de Olifant (zie foto’s hieronder). Zo voorzien we elke les van een voorspelbaar begin en einde. Dit geeft een stukje duidelijkheid maar ook veiligheid en herkenning. Tijdens dit moment er is altijd de mogelijkheid voor de kinderen om een high five, boks, kus of kroel aan Olaf te geven. Voor een aantal best spannend in het begin maar na een aantal lessen vaak bijna het hoogtepunt van de week. En kinderen die het erg spannend vinden en/of liever blijven zitten? Geen probleem! Dan zwaait Olaf en blijft hij op veilige afstand. Omdat Muziek op Schoot in groepen van maximaal 10 kinderen wordt aangeboden kan er goed worden ingespeeld op de behoeften van ieder kind.  

Binnen de lessen gebruiken we onze handen en voeten, verschillende instrumenten zoals schudeitjes maar ook alledaagse voorwerpen zoals bakjes, blokken en ander (seizoensgebonden) materiaal. We zingen bekende en onbekendere liedjes (denk aan ‘1234 hoedje van papier’), spelen, bewegen en dansen. Elke cursus maakt gebruik van een thema passend bij de tijd van het jaar zoals het seizoen of een feest (carnaval, kerstmis en nog meer). De liedjes krijg je elke week op papier mee naar huis. Deze liedjes sluiten goed aan bij bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. Hierdoor kunnen ze makkelijk thuis in andere situaties worden ingezet (denk aan opruimliedjes of slaapliedjes). 

Is het alleen maar leuk of echt nuttig? Muziek op Schoot is buiten dat het ontzettend leuk is ook nog eens heel erg nuttig omdat niet enkel de muzikale ontwikkeling maar heel veel meer ontwikkelingsgebieden worden aangesproken. Er wordt ingezet op plezier maar daarbij worden onder andere de motorische, sociaal-emotionele, zintuigelijk-, taalontwikkeling en nog veel meer aangesproken door de combinatie van muziek met de activiteiten en het materiaal. Het is plezier, leren en quality-time samen in een gezellig pakket. 

Scroll naar boven