Orkesten

Het opstaporkest
Dit is het eerste orkest waar je in gaat spelen zodra je een instrument hebt gekozen. Het opstaporkest bestaat uit muzikanten die pas zijn begonnen met het bespelen van een instrument, al best zelfstandig kunnen spelen en toe zijn aan de vervolgstap; samenspel oefenen. Een van de doelen van het opstaporkest is om te wennen aan het spelen in een orkest (spelen met anderen, kijken naar de dirigent, hoe werkt dat nou in een orkest?). Andere doelen zijn bijvoorbeeld om plezier te beleven aan samen muziek maken en uiteindelijk het doorstromen naar het opleidingsorkest zodra het A-diploma behaald is. Deze doelen proberen we te behalen door het spelen van uitdagende, maar niet té uitdagende, afwisselende muziek. Het opstaporkest staat onder leiding van Annemieke Roeling en repeteert elke donderdag van 19.30u tot 20.00u. 

Opstaporkest Harmonie Euphonia Teteringen
Opleidingsorkest Harmonie Euphonia Teteringen

Opleidingsorkest
Vanaf het moment dat leden het A-diploma hebben behaald kunnen zij mee gaan spelen in het opleidingsorkest, waar jong én oud samen muziek maken. Ook hier wordt afwisselende muziek gespeeld zoals bekende popliedjes, filmmuziek (bijvoorbeeld Aladdin of Coco) maar ook mooie harmoniemuziek. Het opleidingsorkest geeft meerdere concerten per jaar in Teteringen en omstreken maar heeft ook andere activiteiten zoals een gezellige BBQ (eventueel samen met het opstap- en groot orkest) of een kamp. Het opleidingsorkest staat onder leiding van Rodin Rosendahl en repeteert elke donderdag van 19.00u tot 20.00u.

Groot orkest
Het groot orkest is een erg gezellig orkest bestaande uit ongeveer 70 leden waar uitdagende muziek wordt gespeeld in allerlei verschillende genres (filmmuziek, concertwerken, muziek van The Beatles, Michael Jackson en meer). Na het behalen van het B-diploma (voor dwarsfluit en hobo geldt C-diploma) ben je van harte welkom om mee te gaan spelen in het groot orkest! Het groot orkest geeft meerdere concerten per jaar zoals het jaarlijkse kerstconcert maar ook spraakmakende concerten zoals de Verrassende Ontmoetingen in het Chassé Theater. Het groot orkest staat onder leiding van Rodin Rosendahl en repeteert elke donderdag van 20.15u tot 22.00u.

Harmonie Euphonia Teteringen
Scroll naar boven