Premièreconcert in Park Zuiderhout

Op zondag 22 oktober 2023 vond het premièreconcert van de compositie ‘Eternal Summer’ in zorgcentrum Park Zuiderhout plaats. Deze muziek is speciaal voor Euphonia gecomponeerd door Zoran Rosendaal. Zoran heeft zich bij het schrijven van dit werk door de muurschildering van Maaike Canne laten inspireren (gemaakt als project van Blind Walls Gallery).

De bewoners van Park Zuiderhout bevinden zich vaak in de levensfase waarbij ontspanning en rust centraal staan. Tijd om stil te staan bij wat het leven gegeven heeft en wat het bijzonder waardevol maakt. Acceptatie, afscheid nemen, zingeving en spiritualiteit zijn hier een dagelijks onderdeel van het leven. Deze plek is oorspronkelijk gesticht in naam van het christendom als missiecentrum en religie speelt nog steeds een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de mensen hier, daarom heeft Zoran besloten een van de mooiste Gregoriaanse gezangen in zijn compositie, Eternal Summer, op te nemen: het Credo IV.

Een volle zaal met zeer enthousiast publiek maakte deze middag ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Park Zuiderhout tot een feestmiddag! Naast de première van de fantastische compositie ‘Eternal Summer’ werden ook enkele werken ter voorbereiding op het concours in november 2023 door Euphonia Teteringen uitgevoerd.

Voor meer informatie >>lees verder in een eerder verschenen bericht

Dit premièreconcert in Park Zuiderhout kwam mede tot stand dankzij:
– Gemeente Breda;
– VSBfonds;
– Postcode Loterij Buurtfonds.

Onderstaande foto’s zijn van Casper van Aggelen, Maaike Canne resp. Blind Walls Gallery.

Uitvoering van Eternal Summer door Euphonia Teteringen in park Zuiderhout
Maaike Canne legt de laatste hand aan de muurschildering van Blind Walls Gallery in Park Zuiderhout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven